Referenssit

Toteuttamamme kohteet kertovat osaamisestamme

Olemme toteuttaneet vuosien varrella lukuisia kohteita monipuolisella osaamisella yksityisille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Tutustu osaan toteuttamistamme kohteista ja muista projekteista kuvin ja sanoin galleriassamme!

Hirsitalo, Pyhämaa – laaja remontti

Toteutimme kattavan remontin hirsitaloon Pyhämaalla. Teimme aluksi savitiilikaton vanhaan rakennukseen. Suunnitellusta parin viikon työstä kasvoi lopulta vuoden mittainen projekti, sillä katon valmistuttua asiakas kysyi, olisimmeko valmiita myös muihin töihin. Purimme käytännössä koko mökin hirsikehikkoon asti. Sen jälkeen vaihdoimme hirsiä ja korjasimme jo parhaat päivänsä nähnyttä sokkelia.

Työtä toteutettiin pääasiassa perinteisillä materiaaleilla. Sisäseinät tehtiin puukuitulevyllä ja pinnoitettiin makulatuuripaperilla, lattioihin tuli tiililaattaa ja lautaa. Salin katto tehtiin alkuperäisistä laudoista, jotka puhdistettiin ja vahattiin. Talon kylkeen rakennettiin uusi lasikuisti, joka lämpöeristettiin. Rakennuksen takaosaan muurattiin toinen lisäosasto, johon tuli märkätilat.

Kuitian kartanolinna, Parainen – kattoremontti

Kuitian kartanolinnan kattoremontissa vanha katto purettiin runkoon asti, minkä jälkeen se laudoitettiin umpeen raakapontilla. Laudoituksen päälle tuli huopa, jonka päälle rakennettiin savitiilikatto. Räystäät teimme lehtikuusesta.

Kuitian kartanolinna on Suomen vanhin yksityisomistuksessa oleva rakennus ja remontointia valvoi Museovirasto. Keskiaikaisen rakennuksen ikä vaati runsaasti erityisosaamista ja tietämystä eri aikojen rakennustekniikoista.

Lounais-Suomen poliisilaitos, Turun pääpoliisiasema – tilamuutos

Rakensimme poliisilaitokselle ulkomaalaistutkintaosaston, jonka alta purettiin ensin noin 200 m² vanhoja tiloja. Samalla rakensimme ulkomaalaistutkintaosastolle päivystystiskin. Lisäksi remontoimme muita tiloja poliisilaitokselle.

Koira-Kissaklinikka, Turku – uudisrakentaminen

Toimimme pääurakoitsijana Koira-Kissaklinikan uusien tilojen rakentamisessa. Rakennuksen pohjan pinta-ala on 600 m² ja koko pinta-ala 720 m². Rakennus tehtiin teräsrungon varaan, jonka myös valmistimme ja asensimme itse. Tämän lisäksi teimme kaivuu- ja pohjatyöt paalutusta lukuun ottamatta.

Rakennustöiden lisäksi valmistimme ja asensimme klinikalle kalusteita, kuten hoitopöytiä, eläinhäkkejä ja pesualtaita.

Suunnittelu: Insinööritoimisto Ari Lindroos Oy
Sähköurakoitsija: Sähköasennukset Welldone Oy
Putkiurakoitsija: LVI-J.Hakula
IV-urakoitsija: Ilmapaju Oy

Koira-Kissaklinikka Oy, Turku – uudet toimitilat hallin muutostyönä

Koira-Kissaklinikka tarvitsi uudet tilat vanhojen käydessä ahtaiksi. Uudet tilat löytyivät Raisiosta, hallista, jossa aikaisemmin oli toiminut moottoripyörämyymälä. Tilojen rakentamisen lisäksi valmistimme paljon erikoiskalusteita, kuten hoito- ja taittopöytiä, eläinhäkkejä sekä apuvälineitä.

Omakotitalo, Raisio – terassin uudisrakentaminen, pihakiveys

Valmistimme terassin pihakiveyksineen kokonaisvaltaisena työnä; terassin suunnittelu, osien valmistus ja asennus vaativat kaikki omaa erikoisosaamistaan. Terassi tehtiin pylväiden varaan alla olevan autotallin oven yläpuolelle. Samalla tehtiin aukko seinään ja asennettiin ovi terassille. Terassi on jauhemaalattua terästä ja lasit ovat kaksikerroksisia, harmaaksi sävytettyjä kalvolaseja.

Kaarinan eläinlääkäriasema – liiketilan laajennus

Eläinlääkäriasemalla oli tilaa aiemmin 100 m², mutta remontissa viereinen liiketila yhdistettiin edelliseen ja tilojen koko saatiin kaksinkertaiseksi. Remontin lisäksi teimme eläinlääkäriasemalle kalusteita, kuten eläinhäkkejä.

Suurimman osan ajasta Kaarinan eläinlääkäriasema oli avoinna normaalisti, ainoastaan muutto vanhalta puolelta uudelle aiheutti muutamien päivien katkoksen. Järjestely vaati paljon joustavuutta, mutta sujui erinomaisesti.

Kesämökki, Kustavi – uudisrakentaminen

Uudisrakensimme kesämökin Kustavissa avaimet käteen -periaatteella alusta loppuun. Rakentaminen oli haasteellista mökin sijainnin ja ankaran lumitalven takia.

Omakotitalo, Parainen – uima-allas ja terassi

Asiakas toivoi saavansa uima-altaan saunan viereen. Sauna sijaitsee mäen päällä ja saunan edustalta kallio viettää jyrkästi alaspäin. Asia ratkaistiin valamalla kallion kylkeen teräsbetonilaatta, joka on kohotettu teräspilarien ja -palkkien varaan. Tämän päälle asennettiin uima-allaspaketti. Uima-altaan ympärille rakennettiin terassi altaan pinnan tasoon ja lopuksi altaan päälle tehtiin katos. Työtä hankaloitti mm. se, ettei rakennuspaikalle ollut tietä loppuun asti.

Omakotitalo, Turku – laajennus

Toteutimme noin 100 m² kokoisen omakotitalon laajennuksen kolmeen kerrokseen. Laajennuksessa teimme työt kokonaisvaltaisesti aina kaivuutöistä rakentamiseen ja sisustukseen asti.

Omakotitalo – sisä- ja piharemontti

Omakotitalon sisäremontissa remontoimme suuren autotallin asuinkäyttöön. Samalla pihat kivettiin ja rakennettiin kaksi grillikatosta. Toteutimme katokset kokonaisuudessaan suunnittelusta rakennustöihin.

Omakotitalo, Lieto – terassi ja laatoitus

Omakotitalo, Naantali – julkisivuremontti

Kerrostalohuoneisto, Turku – sisäremontti

Muut projektikuvat

Omakotitalo, Parainen – hirsitalon uudisrakentaminen

Keväällä aloitettiin omakotitalon pohjien teko vanhalle asiakkaalle. Pohjien valmistuttua saapui hirsitalon asennusryhmä, joka pystytti ammattitaidolla hirsikehikon ja rakensi talon sääsuojaan. Hieman yllättäen asiakas tahtoi meidän tekevän talon loppuun. Koska aikataulu salli työn tekemisen hieman pitemmällä aikavälillä, tähän myös suostuttiin. Työtä jatkettiin syksyyn, välillä muita aikaisemmin sovittuja töitä välillä tehden, ja parin kuukauden talvitauon jälkeen se tehtiin valmiiksi keväällä 2021.

Hevosfysio, Turku – siirrettävän tilan suunnittelu ja toteutus

Eläinsairaala tarvitsi tilan ns. vesikävelyaltaalle. Aikaisemmin vuokralla ollut asiaan sopiva esittelyparakki oli lähtenyt seuraavaan kohteeseen. Tila toteutettiin kolmelle vaihtolavapohjalle, johon hitsattiin metallirungot. Koska siirrettävyys oli vaatimuksena, kolme parakkia rakennettiin erilliseksi ja yhdistettin pulttiliitoksin. Tila varustettiin ilmalämpöpumpulla ja sähköisillä nosto-ovilla. Vuoden mittaan tehtiin lisäksi sauna ja kylpyhuoneremontteja, piharemontteja ja uusittiin kattoja.

Omakotitalo, Turku – laajennus

Rakensimme n. 10 vuotta vanhaan ok-taloon pienen lisäsiiven. Moderni malli tuotti omat haasteensa, mutta lopputulokseen oli tyytyväisiä sekä asiakkaat että tekijät.

Omakotitalo, Parainen – terassin muutostyö

Vanha puolilämmin alumiinirunkoinen lasiterassi purettiin ja samalla poistettiin julkisivulaudoitus terassin puolelta. Terassin pohjarakenteet uusittiin ja eristettiin. Ympärille rakennettiin puurunko ikkunoineen ja päälle asennettiin peltikatto. Lattialämmitys tuotiin alapohjan kautta ja liitettiin olemassa olevaan järjestelmään. Lopuksi purettiin talon terassin puoleiset ikkunat ja ovet ja liitettiin aikaisempi terassi osaksi olohuonetta. Ylijääneistä ikkunoista ja vanhasta lasiterassista tehtiin pihalle kasvihuone seuraavana keväänä.

Hirsihuvila Velkua – kahden huvilan laajennus ja lisäremontit

2015 tehtyyn hirsihuvilaan rakennettiin hieman lisää lämmintä tilaa, aikaisempi terassi lämpöeristettiin ja muutettiin asuintilaksi. Samalla päätettiin myös laajentaa toista, vanhempaa mökkiä, johon myös tehtiin lisätilaa eristämällä terassi lämpimäksi tilaksi. Lisäksi uusittiin takka ja katto, joten työ venyi pitkälle seuraavaan vuoteen. Vuoden mittaan tehtiin lisäksi mm. kylpyhuoneremontteja, huoneistoremontteja, autokatos ja kellariremontti.

Omakotitalo, Parainen – autotallin ja varaston uudisrakentaminen

Rakensimme pitkäaikaiselle asiakkaallemme n. 100 m² autotallin ja varaston. Olemme vuosien myötä toteuttaneet asiakkaan kanssa useita yhteisiä, onnistuneita projekteja.

Puutalo, Portsa – yläkerroksen ja kellarin remontti

Teimme Portsassa sijaitsevaan puutaloon yläkerrosten remontin, minkä jälkeen toteutimme myös kellariremontin. Aluksi kellari purettiin täysin. Tämän jälkeen teimme salaojituksen ja päivitimme rakenteet vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Omakotitalo, Parainen – laaja sisäremontti

Omakotitalon sisäremontissa purimme kaiken alas seinälevytyksiä myöten. Piikkasimme pintalattian pois, asensimme lattialämmitysputkiston ja puhkoimme sisätiloihin uusia ovia. Teimme myös uuden keittiön ja vanha tiilitakka pinnoitettiin toiveiden mukaan.

Sisäremontin lisäksi rakensimme omakotitalon pihalle terasseja ja portaikkoja sekä liiterin. Liiterin toteutukseen saimme vapaat kädet. Lopputuloksena syntyi majakkaliiteri eli ”vajakka”.

Rivitalo – yläkerran, kylpyhuoneen ja saunan remontti

Remontoimme kokonaisuudessaan rivitalon yläkerran. Huoneiden remontoinnin lisäksi teimme tiloihin kylpyhuoneremontin ja saunaremontin.

Omakotitalo – kylmä ullakko asuinkäyttöön

Remontoimme asuinkäyttöön tilat, joita joku oli kommentoinut lauseella: ”Unohtakaa koko juttu.” Tiilikaton alle lisättiin alakautta aluskate ja tuuliohjaimet, samalla parannettiin huonoa eristystä. Toiselle lappeelle tehtiin korotus ja näin saatiin kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone ja aula. Mahdottomaksi tuomittu projekti onnistui erinomaisesti ja lopputuloksena syntyi viihtyisät asuintilat entisen ullakon tiloihin.

Omakotitalo – kattoremontti, julkisivuremontti ja ikkunaremontti

Remontoimme omakotitalon kokonaisvaltaisesti – vanha omakotitalo purettiin runkoon asti ja uusittiin eristystä myöten kokonaan. Toteutimme kohteessa sekä kattoremontin, julkisivuremontin että ikkunaremontin.

Kauppakeskus Mylly – pihakiveykset laajennuksen yhteydessä

Toteutimme Kauppakeskus Myllyn pihakiveykset pitkällä kivirakentamisen osaamisellamme. Töihin sisältyivät sekä ajoratojen reunakiveykset, osittaiset jalkakäytävälaatoitukset että kenttäkiveys.

Hirsihuvila, Velkuan saaristo – uudisrakentaminen

Töihin Velkuan saaristossa sisältyi hirsihuvilan pystytys, sisustus ja maalaus. Lisäksi rakensimme huvilalle terassin, portaikon sekä uuden ulkohuussin. Kohde oli haastava jo sijaintinsa takia – kuljimme Velkualle yhteysaluksella ja toteutimme työt kattavasti alusta loppuun.